远程教育
远程教育
主页 > 其他资讯 > 东北农业大学网络教育2019年秋专升本英语模拟题

东北农业大学网络教育2019年秋专升本英语模拟题

时间:2019-04-16 10:17:57 来源:未知 作者:编辑 点击:

  Ⅰ.Phonetics :本题有10 小题,每小题1 分,共10 分。在下列每组单词中,有一个单词的划线部分与其他单词的划线

  部分的读音不同,找出这个词。

  ( ) 1. A. enough  B. about C. touch  D. young

  ( ) 2. A. thanks  B. pills C. news  D. films

  ( ) 3. A. election B. pronunciation C. question D. operation

  ( ) 4. A. may B. day  C. stay D. Sunday

  ( ) 5. A. weigh  B. eight C. seize  D. daily

  ( ) 6. A. knee B. know C. kick D. knife

  ( ) 7. A. music B. plastic  C. ocean  D. public

  ( ) 8. A. sight B. bright C. daughter D. enough

  ( ) 9. A. dear B. heart C. ear D. tear

  ( ) 10. A. equip  B. mosquito C. liquid  D. quarter

  Ⅱ. .Vocabulary and Structure :本题有 20  小题,每小题 1  分,共 20 。 分。从每小题的四个选择项中,选出最佳的一项。

  11. does he know what has happened to the neighbour.

  A. None B. Little C. Much D. Few

  12. If he had not been hurt much, he'd never resign from office.

  A. Fairly B. just C. Rather D. that

  13. A 1,000 kilometer railway will be as a major means of transport for this area.

  A. Available B. attainable C. Applicable D. approachable

  14. We have revised the project the recent development.

  A. in light of B. by virtue of C. under control of D. On behalf of

  15. "Green-eyed" can be used to describe someone who is of others.

  A. Young B. short-sighted C. Jealous D. mature

  16. The members of the research group waited anxiously for the final of the experi-ment.

  A. outlook B. outcome C. outlet D. output

  17.Please don't be angry. I to help rather than to hurt you.

  A. plotted B. managed C. supposed D. meant

  18. Children all like films from fairy tales.

  A. adapted B. adopted C. admitted D. adjusted

  19. International must be reduced before this treaty is signed.

  A. stress B. crisis C. strain D. tension

  20. Twenty teenagers are interviewed about the thing they like best, and 80 per cent named TV without .

  A. hesitation B. realization C. confirmation D. comprehension' r

  21. He two sentences from the National Constitution to support his idea.

  A. indexed B. quoted C. inferred D. loaned

  22. The missing bird from the hole in the cage.

  A. would be escaping B. must have escaped C. might as well escape D. was to have escaped

  23. could animals be hunted in this area.

  A. Only in very special cases B. In very special cases only

  C. Only very in special cases D. In only very special cases

  24. Those players are selected from all the local teams, shoulders rests Chinese

  people's great expectation.

  A. on whose B. from whom C. upon which D. at which

  25. My grandma is a witness of all the changes. She here for nearly a century.

  A. had lived B. lives C. has been living D. is living

  26. There are so deaf as those who will not hear.

  A. nobody B. none C. Someone D. any

  27. His anxiety the game rendered him against the rule.

  A. to not lose B. not to be lost C. not losing D. not to lose

  28. This battery needs before you use the little camera.

  A. to recharge B. being recharged C. recharge D. recharging

  29. Many a would have a sale without profit rather than to have no sale at all.

  A. sale men B. salesman C. Salesmen D. sale man

  30. I knew she'd be a friend she smiled at me.

  A. a fraction B. that time C. the instant D. this moment

  Ⅲ. Cloze :本题有 20  小题,每小题 1 ,共 20  分。 通读下面的短文, 掌握其大意。 对于文章中的每个空白, 从每小题

  的四个选项中选出最佳选项。

  The simplest way of putting an idea down on paper is to draw a picture. That was 31 men first began to write, six

  thousand years ago or more. All 32 scripts(文字) have been developed from picture-writing of 33 sort.The

  English alphabet we now use 24 to us over a long period of time from the 35 of ancient Egypt.

  Picture-writing, called hieroglyphics(象形文字), could be used to express 36 as well as objects. 37 ,a

  drawing of a man would 38 the object "man", while 39 of a man lying on the ground 40 a spear in him

  would mean the idea "death". Later, some drawings came to stand for sounds as well. 41 in Egyptian

  hieroglyphics the 42 of a house stood 43 for the object "house" and for the sound "pr", 44 in spoken Egyptian

  meant "house".

  45 the Egyptians, the Chinese and the American Indians also developed their own kinds of picture-writing.

  However, with picture-writing, only 46 much could be said. Much more 47 to be left unsaid. It would have 48

  hundreds of thousands of pic- tures to express 49 people wanted to express 50 a person could ever

  hope to learn in a lifetime.

  31. A. When B. Why C. what D. how

  32. A. ancient B. modern C. past D. future

  33. A. every B. another C. some D. any

  34. A. comes B. was coming C. came D. has come

  35. A. art B. picture-writing C. buildings D.picture-drawing

  36. A. ideas B. stories C. subjects D. things

  37. A. At least B. By the way C. Indeed D. For example

  38. A. mean B. show C. take D. have

  39. A. that B. body C. sight D. such

  40. A. with B. taking C. without D. striking

  41. A. However B. Although C. Thus D. Even

  42. A. building B. drawing  C. idea D. plan

  43. A. both B. either C. also D. only

  44. A. what B. which C. as D. so

  45. A. Together with B. Except C. Such as D. Besides

  46. A. not B. very C. so D. too

  47. A. was B. had C. happened D. supposed

  38. A. drawn B. used C. done D. taken

  49. A. those B. other C. all that D. many

  50. A. just enough for B. many more than C. much less than D. as much as

  Ⅳ.Part I Reading Comprehension(共 共 10  小题, 每题 2  分,共 共 20  分。) 阅读下列短文,然后根据短文的内容从每小题的

  四个选择项中选出最佳的一项。

  Passage One

  Some US colleges adopt a different approach. "We would all like to say we do not care how much parents give,in the

  form of donations or tuition. but we do because we care a-bout what is good for the institution," says Richard Fuller, head

  of admissions at Hamil-ton College in New York State. This is a break from the post-war tradition of trying to ig-nore money.

  Admissions to US universities were democratised by the growth of scholar-ships and loans to cover the roughly $ 35 000

  needed to attend an elite university such as Harvard or the Ivy League of east coast colleges. This led to so-called"

  need-blind" poli-cies.

  But as the cost of attracting faculty and building facilities has risen, colleges including Hamilton, Johns Hopkins, Smith

  and Oberlin have changed tack. They have started to state openly that parents' ability to pay is a factor in admissions policy,

  particularly for marginal candidates.

  The retreat of need-blind policies caused an uproar and Brown University, Rhode 1s-land, reinstated the approach.

  Ruch Simmons, the university's new president, received a full scholarship when she attended Dillard University in New

  Orleans. She regards a need-blind admissions policy as a"moral imperative".

  But even at need-blind colleges, wealth can help. "You would probably have to get

  (admissions officers) dead drunk before they would admit it-but of course if Jack Welch' s or Bill Gates' kids show up, they

  are going to get different treatment , " says Tom Morten-son, editor of Postsecondary Education Opportunity newsletter.

  51. Before this passage the author talked about the practice of the Oxford university, then what is the attitude held by

  Oxford university about offering admission opportu-nity for donation of money?

  A. Negative. B. Positive. C; Neutral. D. Indifferent

  52. What is the so-called "need-blind" policy?

  A.Only consideration of the students' academic ability.

  B.Only consideration of the parents' ability to pay.

  C.Only consideration of the scholarship.

  D.Only consideration of loans.

  53. Ruth Simmons the need-blind policy.

  A. reinstates B. disagrees to C. holds clear D. disregards

  54. What does the author mean by "marginal candidates"?

  A. Those applicants whose score is low for admission

  B. Those applicants whose score is high for admission..

  C. Those applicants whose score cannot ensure their admission

  D. Those applicants whose score can ensure their admission

  55. Why Bill Gates' kids are going to get different treatment?

  A.Bill Gates is very great in computer science.

  B.Bill Gates is famous.

  C.Bill Gates suppresses "need-blind" policy.

  D.Bill Gates has great ability to pay.

  Passage Two

  Many' people think a telephone is essential. But I think it is a pest and a time waster. Very often you find it

  impossible to escape from some idle chatter-box(唠叨的人)or from somebody who wants something for nothing.If you

  have a telephon in your own house, you will admit that it tends to ring when you least want it to ring; when you are asleep,

  or in the middle of a meal or a conversation, or when you are just going out, or when you are in your bath. Are you

  strong-minded enough to ignore it, to say to yourself, "Ah, well, it will all be the same in a hundred years time?" You are

  not. You think there may be some Important news or message for you. I can assure' you that; if a 'message is really

  important it will teach you' sooner Or later.Have you ever rushed dripping from the bath, or chewing from the table, or

  pushed from the bed, only to be told that you are a wrong number?

  But you will say, you need not have your name printed in the telephone book, and you can have a telephone which is

  only usable for outgoing calls. Besides, you will say, isn't it important to have a telephone in case of sudden

  emergency-illness, accident, or fire? Of course, you are right, but here in a thickly populated country like England one is

  seldom far from a telephone in case" of dreadful necessity.

  I think perhaps I had better try to justify myself by trying to prove that what I like is good. I admit that in different

  circumstances----If I were a tycoon(实业界巨头), for in-stance, or bedridden(病卧在床) I might find a telephorie essential.

  But then if 1 were a taxi-driver I should find a car essential. Let me put it another way: there are two things for which the

  English seem to show particular interest : one is mechanical invention, the other is literature. My own business happens to

  be with the use of words but I see I must now stop using them. For I have just been handed a slip of paper to say that

  somebody is waiting to speak to me on the telephone. I think I had better answer it. After all, one nev-er knows, it may be

  something important.

  56. What does the word "pest" in the second sentence of Para. 1 mean?

  A. destructive animal. B. troublesome thing. C. favorite hobby. D. attractive device.

  57.What is the main idea of the passage?

  A. One should be strong-minded enough to ignore a phone call.

  B. A telephone is a necessity or a nuisance.

  C. Important message will reach you sooner or later.

  D. One had better answer the phone call.

  58. Who, according to the author, is strong-minded enough to ignore a phone call?

  A. The author himself. B. A tycoon. C. A taxi-driver. D. Almost none.

  59. Which of the following is true?

  A. The author speaks favorably of a telephone.

  B. The author appreciates the invention.

  C. The author thinks the telephone is a nuisance.

  D. The author likes to follow the fashion. '

  60. What does the author try to prove in this passage?

  A. A telephone is essential.

  B. What many people think necessary is not necessary at all.

  C. You would not use a telephone unless you were in a hurry.

  D. A car is essential for a taxi-driver.

  Ⅴ. 英译汉, 汉译 英(共 10 小题,每题 2 分,共 20 分)

  61. If you have a telephone in your own house, you will admit that it tends to-ring when you least want it to ring.

  62. Have you ever rushed dripping from the bath, or chewing from the table, or pushed from the bed, only to be told that

  you are a wrong number?

  63. There was more of everything, including problems.

  64. Because of their wealth and power, they could see to it that governments passed laws favorable to them.

  65. We know it's not "life's job" to make every-thing perfect, it's our own challenge.

  66.就兴趣与爱好而言,他们几乎没有相似之处。

  67.熟能生巧,正如俗话所说。

  68.只要照着告诉你的做,一切都不会有问题。

  69.直到他去世后,他才被公认为一位天才作家。

  70.这顿饭不像她承诺我们的那样好。

  Ⅵ.Part V Writing(共 10 分)

  Directions: For this part , you are required to write a com position on the to pic:The First Letter to a‘Pen Pal'. You should

  write at least 120 words and you should base your compostition on the outline given below:

  You are writing your first letter to a "pen pal". Describe your previous studies and work experience, your current

  activities, hobbies and interests.

  给你的笔友写信,描述你的学习经历及工作经验,目前从事的活动及兴趣爱好。

  参考答案

  Ⅰ.

  1----5: B C C D C

  6----10: C C D B D

  Ⅱ.

  11.B 12.D 13.A 14.A 15.C 16.B 17.D 18.A 19.D 20.A 21.B 22.B 23.A 24.A 25.C

  26.B 27.D 28.D 29.B 30.C

  Ⅲ

  31.A 32.A 33.C 34.B 35.C 36.A 37.B 38.A 39.D 40.C 41.A 42.D 43.D 44.D 45.C

  46.A 47.C 48.B 49.B 50.C

  Ⅳ

  1.A 2. A 3. C 4. C 5. D

  Passage tow

  6. B 7. B 8.D 9.C 10.B

  Ⅴ

  81.如果你家里安装了一部电话,你会承认它总是在最不应该响的时候响个不停。

  82.你有没有浑身湿漉漉地从澡盆里跳出来,或是嘴里咀嚼着食物离开餐桌,或是从床上一跃而起去接电话,却被告

  知打错了?

  83.任何一个方面都在增长,问题也比以前多。

  84.因为手中掌握着财富和权力,他们可以施压使政府通过有利于自己的法律。

  85.我们明白把一切事情都做得完美并不是生活的应尽义务,这是我们自身的职责。

  84.一些科学家认为,可用 16 面直径各为约 0.5 英里的镜子,将反射光照到地球一处纵 200 英里,横 300 英里大小

  的地方。

  85.但是没有人知道这种人工白昼将会给动植物和人类造成怎样的影响。

  86. As far as interests and hobbies are con- cerned, they have little in common.

  87. Practice makes perfect, as the saying

  goes.

  88. Act on what I told you, rand everything will be fine.

  89. Not until after his death was he recognized as a writer of genius.

  90. It wasn't such a good dinner as she had promised us.

  Ⅵ

  Dear Monica,

  Hi! My name is Jane Zhang, and I obtained your name and address from Pen Pals Internation- al. I am very glad to have

  this chance to write to you and become pen pals.

  Let me first introduce myself.I'm currently working as a computer programmer in a large mul- tinational company. I

  graduated from Tsinghua U- niversity with a Bachelor's degree in computer sci- ence in July 2003. While I enjoy my present

  job, I'm interested in pursuing a Master's degree, and hope to begin graduate studies next September. My hobbies

  include listening to pop music, playing the piano and playing tennis.I'm also very inter- ested in traveling, a'nd have

  visited every province in China at least once.

  Well, let me finish here. I am already eagerly awaiting your reply to this first letter. Please tell me all about yourself and

  your interests. I hope that we can become good friends.

  Yours truly, Jane Zhang

  【推荐阅读:东北农业大学网络教育2019年秋高升专英语模拟题

将文章分享到:
网站首页 联系我们 院校介绍 法律声明 远程优势  在线咨询 网站地图 
底部LOGO

Copyright © 2003-2019 广东远程教育学院 粤ICP备18016435号-3

广州天河五山华南理工大学国家大学科技园金华园区3楼320-325

公司简介:广州天资教育科技有限公司,是华南地区专业的国家职业资格证考试,自考,电大类培训代理招生报名网站 此网站信息最终解释权属于广州天资教育科技有限公司